Μερίδες 4

Προετοιμασία
5 Ώρες και 30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη
0 Λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Four Star

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟ ME CARTE D’OR CRÈME CARAMEL

Ένα ξεχωριστό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Μπορεί να σερβιριστεί και με Carte D’ Or Crème de Vanille.
  • ΥΛΙΚΑ
  • 8 μπάλες σερβιρίσματος Carte D’ Or Crème Caramel
  • 2 μικρά μήλα
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 115γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 25γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1κ.σ. νερό
  • Σπόροι από 1 βανίλια
  • Κανέλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ

    το φούρνο στους 80°C/60°C (αέρα)

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    τη ζάχαρη με τις 2 κ.σ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 2’. Αφήνουμε το σιρόπι ζάχαρης να κρυώσει.

  • ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ

    αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

  • ΚΟΒΟΥΜΕ

    το 1 μικρό μήλο σε 12 λεπτές φέτες και τις βυθίζουμε στο σιρόπι ζάχαρης. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 ώρες.

  • ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ

    και κόβουμε σε κομμάτια τα άλλα 2 μήλα.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ

    σε μια μικρή κατσαρόλα τα μήλα, τη μαύρη ζάχαρη, τη 1 κ.σ. νερό και τους σπόρους βανίλιας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε για περίπου 15’ για να γίνει η κομπόστα. Αφαιρούμε τους σπόρους βανίλιας πριν σερβίρουμε.

  • ΒΓΑΖΟΥΜΕ

    από το φούρνο τις φέτες μήλου και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ

    σε κάθε πιάτο 3 φέτες μήλου και από πάνω τους μια μεγάλη κουταλιά κομπόστα.

  • ΣΚΟΥΠΑΡΟΥΜΕ

    1 μπάλα Carte D’ Or Crème Caramel και την τοποθετούμε δίπλα από τις φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.